Salam semua...( kalau ada yang masih sudi membaca blog ni...ada lagi ke....)

Lama tak mencoret sesuatu di sini,bukan tak ada cerita,hari-hari ada yang nak dikongsikan,tetapi sebulan dua ini aku amat sibuk menguruskan sesuatu....dan ditambah pula dengan kehadiran sesuatu yang amat amat mencuri masaku untuk berblog dan berFB...

Aku terlalu asyik dengan sesuatu yang baru ini yang memang amat aku idamkan sekian lama....

Apo ko bondonya eehhh...


Haaaa ini lah buah hati baru ku.....aku memang nak sesangat benda alah ni...sebab aku suka amat bergambar dan melihat foto foto yang ada unsur unsur dramatik dan gambar yang boleh 'bercerita'gitu....tapi keingingan tu tak lah begitu ghairah sangat sebab aku tau nak berfoto dengan 'meriam' macam ni kena ada ilmu,kalu setakat nak snap and say cheeeseee...digital biasa pun boleh buat...


Tapi bila aku selalu diracun kaw kaw oleh mamat ni....aku nekad....mana budak tu?....jap..


Tengok dia melompat sakan suka sangat aku termakan racun kaw kaw dia tuu...

Tapi dia lerrrr yang turunkan ilmu ilmu begambau walau pun dia selalu kutuk aku sebab beli basic kit....kau tunggu....nanti bila akak dah pro.....anyway tima kasih baaannnyaakkkk sebab tak jemu tunjuk ajar akak ni....


Disebabkan 'meriam' tu,aku hari hari surf web web photograpy( wwooo photo aaa...not phono...sila maklum,sila maklum...) dan cari tips berfoto walau pun sampai ari aku tak brapa nak pandai lagi...dan buku photography yang dipinjamkan Mamat Haza pun masih dok study lagi...maka itulah aku terlupa sekejap pasal blog dan Fb...al-kisahnyer....


Maka yang jadi mangsa dan model tetap aku sudah barang tentulah.... Cik Bab....


Dialah mangsa setia experiment aku..disuruh berlari,melompat,berbasikal sampai satu hari tu skirtnyer terkoyak dan berbelit dengan roda skuter......dan paling teruk aku kena tahan telinga kena sindir dengan Mr. Sivaji the Boss...


Mr Hubby nak g jumpa orang JPN nak mintak borang tukar karier supaya aku boleh jadi wartawan Metro..


Berita kedua.....ramai yang tak tau ni....habis je cuti semester ni maka aku dengan rasminya bukan lagi warga di SKBBS...aku sedih ni,tapi keputusan dah di wartakan....tak jauh mana pun...Hulu Langat jer,selama hari ni pun tak ramai yang tahu aku dah selalu berulang alik dari Langat ke Selayang...tapi aku tetap sampai sekolah tepat jam tujuh atau lima minit sebelum tujuh...he he he..awal ke?

Dah sepuluh tahun tak bertukar environment,tentu nanti kekok nak adapt dengan suasana baru...tapi kadang kadang perubahan itu perlu,bila kita dah berada di zon yang amat selesa,kadang-kadang ia boleh menyebabkan prestasi kita menurun...jadi kita perlu satu suasana baru agar kita terus dapat mengekalkan prestasi di tahap tertinggi...cewaahhh....rasanya lahhhh.....tapi ini prestasi dan suasana di tempat kerja tauuu...has nothing to do with suasana selesa dan kebarangkalian menurunnya prestasi sebab berada terlalu lama dengan pasangan masing masing haa....kuang kuang kuang....sendri mau ingat haaa....

Dengar sikit lagu Ning Baizura Mama Papa...


Mama jangan lupa
Papa sayang mama

Walau terlalu lama

Papa bersama Mama

Papa jangan lupa

Mama sayang Papa

Walau slalu Mama

Marah marahkan Papa....


Ok, stop sini dulu.Layan jap aksi aksi Cik Bab di Ocean View Resort .....



1 dah buat karangan gred A:

g0m0k9enDek said...

kita pon baru jer beli eos5D.. huhuhu.. mmg gile snap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...