Cer citer, cer citer...

Teman nak citer le niii....

Agak seminggu dua ni anak daghe teman asik ler dok ngek ngok ngek ngajok teman nengok Antu Kak Limah...

Ate, teman ni bukan le kaki wayang...tapi ngenangkan cuti udah sayup teman layankan le jugak yek...

Punye ler mengamuk Antu Kak Limah ni wehhhh...tiga panggung teman nyinggah..Midvalley..penuh, pegi pulak Time Square, kata amoi cine yang jage tiket tu ke teman"Antu kak Limah Balik Lumah, hali hali full house maaa..."

"apa citer lagi ada?" tanya teman

"Aku masih dale..."

"Aaaa...tak mo laaa....lu saja masih dale..."

Petang tadi balik skoloh, teman bawak ke Jusco.

Mok aiii..punye le ghame umat....

"Antu Kak Limah?penuh la kak....."

Anak teman moncong....

"Jap kak...ada, tapi depan,nak ke? tu pun tinggal enam seat jer..."

"depan pun depan la..."

Hmmm...apa lagi melangut ler......



Padan le penuh weh....citer ni memang best...jangan pikio logik ke idak,banyak le tak logik,tapi menjadi...sesekali nengok citer ghope ini, lepaih tension kome...gelak gulin gulin teman...punye ler gamat panggung,sampe tak beghape nak dengo dialog citer tu...



Kome gi le nengok,teman gerenti,kome nunggin nunggin nanti....

Ate, udah le dalam kete nak balik ghomah,anak teman manjang ngulang dialog...cer citer, cer citer....

He he...ate, mengkome gheti ker apa teman tulih ni.....agak idak beghape nak paham tu,ce caghi kamuih....

Oooooo...bola menang yek...agak,baguih deme ni ghopenyer.....

6 dah buat karangan gred A:

gigi rongak said...

haha.. cikgu cikgu.rongak dtg sekolah :P

x sempat tgk lagi cerita ni.haha

Cikgu Nurin said...

Heiii.kejap datang kejap idak...rotan kang...

Azwani Shaari said...

alaaaaaaaaaaa, bila vcd nak kuar ni.... dah berkurun x tgk wayang maa :(

Cikgu Nurin said...

Wani,citer best...8 tahun nanti bru kuar...

CIK TOM said...

semua puji best...tp cik tom xsuka msk/xpernah msk pgg wyg...so tunggu upload kat tnet la jwbnye...huhu..


sori br bls jejak akak..busy memanjang..huhu..

Cikgu Nurin said...

Haaaa..muncul jugak Cik Tom...ingat dah lupa akak...akak tengok pun sebab Cik Bab laa...asyik merengek nak tengok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...