Salam Ukwah....
Uhuk..uhuk......batuk jap....ade lagi ke yang ingat jalan ke blog ni...he he he...tu laaa...'hang' lagi lama lama...Bukan apa...bz maaa....
Ooo...sebelum tu,kenapa nuffnang tak akan pilih blog saya untuk promote iklan iklan dia ye...????tunggu,nanti saya bagitau...Alkisahnya, Jumaat sebelum minggu akhir persekolahan,saya demam lagi....tapi gagahkan diri juga laa ke sekolah....dan malam tu adik saya di Damansara call...
"Boleh jadi tukang foto tak....Aini naik pentas, Anugerah Pelajar Cemerlang...."
"ok...."
So, pagi pagi Sabtu tu, dalam dok fenin fenin langau...saya ke SKS7..tolong snap snap beberapa pic Ruhana Aini....

Ruhana Aini Musa....

Al kisahnya SKS7 letak acara penyampaian hadiah untuk tahap satu di akhir sekali...terpakso lah den tunggu gak....tapi nasib baik ada Fimie Don a.k.a Putera Shazlan buat persembahan...tak la bowing tunggu....Fimie pelajar di sekolah ni....


Tadaaa.....eikk..pesal Cik Bab ni...tumpang glemer ekkk...

Cik Bab ni paling banyak bergambo ngan Si Fimie ni...siap Fimie bagi bunga lagi kat dia...

Balik dari Damansara dah pukul satu lebih,terus Zohor, salin baju, zoommmm ke majlis makan akhir tahun SK TUN ABDUL AZIZ MAJID...

Sate.....berasap nihhh..


Kambing Q....

Ada banyak lagi yang tak sempat ambil...sebab tukang tangkap gambonyer sibuk ngaaappp... dalam keadaan badan dan kepala sengallll....

Malam..badan mula rasa sakit sakit,lepas Isyak,saya zzzz tak sedarkan diri lagi,bila terjaga pukul dua pagi...toleh kiri kanan...dua dua 'bear' tak ada di sisi saya....bangun pelan pelan ke ruang tamu..Cik Bab tergolek dok depan TV...My Sivaji The Boss ghupanya dok berlabun sakan kat luar...

Kejutkan Cik Bab, pimpin dia yang mamai nak ke bilik,entah macam mana,bila sampai di depan pintu utama,saya terjatuh ..dengan Cik Bab sekali tergolek...

My Sivaji yang tengah berlabun sakan menoleh dan selambernya dan lawaknya bertanya....

"Laaa jatuh ke?"

Saya pun menjawab "Tak lah...you tak nampak ke..ai tengah buat luncur salji ni bang ooiii...."jawab dalam hati je laaa...- nasib baik satu daun pintu tertutup...maka kawan kawannya tak perasan la kut saya jatuh tergolek-kut laa...Yang jelesnya, tiga hari lepas tu, BBerry dia terjunam jatuh dari atas almari solek, punya le kelam kabut angkat pas tu, siap cium cium lagi....Bila saya tegur, My Sivaji boleh cakap...

"ala...you jatuh boleh bangun,BB tak boleh bangun..."

Nasib badan...BB lagi mahal dari bini ooiii....

Ahad esoknya, saya sepatutnya ke kuliah, lepas Subuh, saya tengok jam belum pukul enam,"hmmm awal lagi,tidur la kejap"..badan dengan kepala berdenyut denyut...bangun bangun je...Makkkk pukul 12.30....Cik Bab dah makan ngan My Sivaji The Boss...Malam tu terhegeh hegeh laa saya emailkan semua assingment pada lecturer..jadi tak la nampak saya ponteng sebab tak submit assingment, kan?kan?

Saya langsung tak boleh bangun. My Sivaji panggil tukang urut...baru lega sikit, lewat petang baru saya boleh bergerak....teruk betul....

Isnin pulak....masih lagi rasa melayanggg je badan, tapi pukul 4 pagi saya dah bangun, memasak untuk anak anak murid kelas saya, sebab ada jamuan Hari Kanak Kanak. Tapi saya hantar je makanan sebab terpaksa berkejar ke sekolah Cik Bab...sebab Cik Bab pun naik pentas...anugerah Pelajar Cemerlang Tahun Dua...saya bimbang sangat takut takut Hari Anugerah Kecemerlangan sekolah saya serentak dengan sekolah Cik Bab,alhamdulillah tak bertembung...Cik Bab awal awal dah pesan, Isnin, ayah dengan Ibu tak boleh pergi mana mana...kena tengok adik di sekolah...Alhamdulillah...Cik Bab mengekalkan prestasinya seperti tahun lalu....

Tahniah dik....sayang adik..


Share dengan ayah.....


Anak ayah....

Selasa pulak, Hari Anugerah Cemerlang sekolah saya...tapi tak sempat snapy snapy...bz bangat....

Balik sekolah,sibuk memasak dah,nak raya...dan bila tiba hari raya....rumah saya jadi tumpuan adik adik...bz lagi...sekarang bila rumah dah kembali sunyi...baruuuu ada peluang berblog....

Kesimpulannya,blogger macam saya ni, yang tidak meletakkan prioriti terhadap blognya,memang tak akan jadi pilihan NUFFNANG, betul tak? blogger lain satu hari tiga entri,kalau saya tiga hari sekali satu entri pun dah kira baik...kalau saya subscribes iklan iklan NUFFNANG,alamat tak laku ler semua benda benda tu....saya bukan blogger tegar...blogger terjal ada la kut...

Bukan sengaja,tapi sebagai isteri kepada suami,ibu kepada anak ,anak kepada ayah,kakak kepada adik adik,pekerja kepada majikan,pelajar kepada siapa ye?juga hamba kepada Tuhan...saya punya banyak komitment lain yang menuntut perhatian saya.....

Tapi,tak pelah...janji, melalui blog, saya dapat menulis,menambah rakan taulan dan membaca pengalaman pengalaman blogger lain dan sebagai satu hobi mengisi masa lapang, betul tak? betul betul betul.....kata Upin dan Ipin....

Wah,panjang dan berbagai pulak entri ni...lepas gian.....Oklah,saya nak buat persiapan sikit,bukan nak bercuti,belum lagi,tapi persiapan untuk meeting besok...tetap ke sekolah hingga Jumaat depan,lepas tu baru fikir apa nak buat.

Jadi saya belum boleh jerit' Yeay...CUTIIIII....'

11 dah buat karangan gred A:

abgreds said...

assalamualaikum cikgu...
ni nak balas ni..cikgu pertama komen kat blog haku ya.. bio haku pulak pengomen pertama kat blog cikgu, aci?
tapi kan aduhai..banyak beno cerita ni..mana satu nak komen ni..
ah, haku tak mau komen cerita kat sini...haku nak tanya lagi..
ada surat dari tv3 tak..?!
nge...tak sudah-sudah...
oklah, harap semua rutin harian cikgu beres. jangan buat semua. kalau penat rehat. kalau sakit makan ubat ok..
tahniah atas pencapaian anak cikgu, moga terus suksess macam orang tuanya jua..

sarah-najwan said...

tahniah kpd cik bab..sebab dpt anugerah..

ttg nuff tu..anggap aje sbg bonus jika dpt..kita pom dah bekerjayakan..hehe

kalu nuff nk bg..ok jugak..dpt free2 kan..

hepi2 blogging deh..

Cikgu Nurin said...

Abgreds....he he he...itu namanya entri yang menduga minda dan kemahiran untuk membuat penilaian dan andaian...boleh tak itu dikatakan sebagai psikoentri...? hi hi hi....

Pasal tv3 tu...ada,tawaran amatlah mencurah curah..sampai ke mana curahhnya hingga tak kelihatan....

Terima kasih bagi pihak anak ai....

Cikgu Nurin said...

Sarah..sama sama, tu la pasal...nasib baik ada masyukkk gak tetiap bulan,kalau tak harus jugak akak jadi blogger tegar tu...

Tomato Gurl's Life said...

cik tom sentiasa ingat jalan nak pergi blog ni la akak..hehe..cik tom pn agak bz skang..tp sedaya upaya update jgk 1 entry sehari..nak lebih mmg xboleh sbb xlarat plk nak membalasnya..hehe..tahniah kat cik bab dpt anugerah pelajar cemerlang..mmg pandai cam mak dia..hehe..akak further study ek?hebat la akk..good luck ye!!cik tom doakan semua yg terbaik utk akak..psl nuffnang tue xpe la akak..blog ni hanya sampingan..yg penting family diutamakan..

Cikgu Nurin said...

Eee....Tom...windu....ala tom,dah tua tua ni baru lee dapat peluang belajar,susah nak mengingat dah otai ni...apa pun kuatkan semangat jer la tom...tq....

nurul harnani said...

hai there..

wink2.. jln2 baca blog.. dtg la blog nanie, ade AWARD lolipop pink utk awk.

saLAM ukhuwah...

Boloque said...

tahniah atas kejayaan anda...

ChiLaBaey's Spot said...

* Jom join contest saya, masih bersambung hingga 29 November ni... Hadiah akan diketahui hari ni...

http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

g0m0k9enDek said...

xper kak... hahaha... yg penting niat... hahaha... kita pon bz giler nihh.. baru jer lapor diri kat sekolahhh... waaa... hihihi~

Cik Gallus Gallus said...

kak nuffnang tu ikut nasib jugak..
kite kene rajen update entry..
saya sendiri baru sen dpt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...