SALAM SEMUA....
Saya sangat sangat tidak sihat...
Pagi tadi, jam 4am dah terjaga, biasanya saya bangun pukul lima pagi,tapi sebab badan sakit,kepala macam nak pecah,seluruh sendi dan tulang macam nak gugur...saya tak boleh tidur..
Terfikir nak ambil MC..
Tapi, lepas tu terfikir balik...

1. Baru lepas exam,markah harus diberi secepat mungkin pada guru guru kelas sebelum minggu hadapan.
2. Analisa juga harus siap untuk kenaikan kelas murid
3. Esok ada kena kendalikan ujian PROTIM,jadi semua preparation kena buat hari ini.
4. Sebagai penyelaras aliran, kena kejar cikgu cikgu untuk data peperiksaan, analisa keseluruhan nak kena buat,by next week,sebelum Hari Anugerah Cemerlang kena settle semua tu...
5. Ada murid nak pindah,hari ini kena serah rekod ke pejabat
6.Kalau MC, kesian cikgu lain yang tengah bz giler,nak kena relief kelas saya lagi...
7. Jadi...TAK BOLEH MC......
Bangun...masak sarapan,bersiap macam orang mamai...
Saya balik ke rumah pukul 3 petang,dalam perjalanan,CiK Bab call "ibu...laparr....."
Singgah masak nasi ayam kat kedai,sampai rumah,solat,
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ...
Sekarang,masih sakit,tak boleh makan..saya hanya makan Kit Kat jer...
Jadi...saya slow sikit ziarah kawan kawan sayang,nanti dah sihat,saya ziarah kawan kawan yang saya sayang ni ye.....
Dan masih lagi pening pening lalat....

6 dah buat karangan gred A:

Kamsiah said...

salam
mcm tu la kita sbg ibu,kan..
walau sakit tp keperluan anak2,keluarga tetap diutamakan

Anna Boleyn said...

hye
salam kenal..
ni 1st time anna berkunjung ke sini..

bagus akak ni. commited betul dengan kerja and tak mau menyusahkan orang lain. apa2 pon kesihatan kena jaga juga. take care yer kaka. :)

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)

one2paii said...

cian kt cikgu..kita sebagai ibu kenala tabah erk..kita pun de tanggungjawab gak kan ..sabao erk

Tomato Gurl's Life said...

hi akak nurin sayang..jaga kesihatan ye..sibuk2 keje gak tp kesihatan kena jaga tau..bykkn minum air suam ye..take care akak ;)

Tomato Gurl’s Life

Rashid said...

Itulah cikgu dalam erti kata sebenarnya.. sedia melangkah walaupun hayunan kaki dah tak larat. Digagahi jua..

Eryati said...

alahai..ciannye akak...jaga kesihatan diri kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...