Pejam celik, pejam celik dahhh esok kena sekolah balik.
Seminggu cuti, kejap je rasanya...
Kalau kerja tu, lambat pulak rasa nak habis seminggu...


Esok nak mula sekolah, saya dok kalut siapkan jadual besar kelas..
Hmmm dah masuk bulan dua, jadual tak siap-siap...
Bukan saya lambat, jadual besar ni memang dapat sebelum cuti hari tu...
Sehari dok tunggang langgang  menyiapkannya.
Ukur, print, tak kena, buat lain...gunting, ukur  lagi, gam, senget, bukak, print lain...macam tu la saaammmpai ke senja....

Baru nak buat?
Abih , cuti seminggu buat apa cikgu oii..
Cuti seminggu?
Dah namanya cuti, cuti laaa....


P/S: Selamat kembali ke sekolah ye cikgu cikgu....

20 dah buat karangan gred A:

kasihredha said...

selamat ke sekolah lagi..
bila lama cuti, malas pulak nak mula kerja balik kan..

Cikgu Tie said...

Ada lagi rupanya jadual besar ni yer!Lama dah Cikgu Tie tak buat jadual besar mcm ni.

g0m0k9enDek said...

huaaaaaaaaa.... x mau.. xmauuuu...!!!

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

Salam perkenalan cikgu Nurin, terima kasih sudi singgah blog saya dan beri komen. cantik blog cikgu ni..

Cikgu Nurin said...

Kak kasih...allla malasnyer....heh he..kalau anak murid dah kena tarik telinga la ni...

Cikgu Nurin said...

Cikgu Tie..ada lagi kat sek ren. saya pun dah 10 tahun tak buat sbb tak pegang kelas, tahun ni pulak kena pgg kelas,kena la buat...tu yg mengagau tu....

Cikgu Nurin said...

Gomokkkk...pssttt...mc nak? he he he..jangan buat pasallll....

Cikgu Nurin said...

Dr Hafiz: alllahhh blog main main je Doc..anyway tqvm...

amalhaj said...

betui betui betui
dah ninamekan coti.... coti ler yer cikgu.....

Cikgu Nurin said...

amalhaj, ajenye yea...benor tu....

GreenJade said...

iskhh tetibe moody trus..xmo g keje sok :((

Cikgu Nurin said...

Jade: sure esok blue mondayyy...

kakngah said...

selamat.. pagi.... chekgu!

sarah-najwan said...

stress gak..sb kebizian melanda..huhu.

apa2 pom..selamat kembali ke skoloh..

alizaarif said...

hehehe...same le kite...ngape x mintaa je kat saya..sy dah mmg ade ...tinggal x print je yg dolu2 nyer...

Cikgu Nurin said...

Arghhhh Za...nape lambat gtau...menunggin nuggin akak nk buat tu...

alizaarif said...

sian nyer hehehe...ari nie sy bengang tul..mane x nyer dah siap basuh n gantung lansir kat class, alih2 nak amik..konon nyer nak pakai yg thn2 lps..ari tu ms terbiar kat blkg class x de lak dtg nak amik..menyusahkan org tul ler..errrrr geram tul...

alizaarif said...

tp rs nyer jadual akak lg lawo hehehe....akk bc je ler luah hati sy nie coz xde org nak dgr pun huhu...

Ati Masrif said...

ala ...sat aje cuti ye..

sian cikgu..selamat kembali berkerja!!

nba-Nur said...

Salam.. Kak, bila naik sek terus sibuk memanjang... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...