Salam petang semua....
Dah minum petang ker...?
Kudap apa petang ni...?
Tak kiralah apa kudapan pun, yang penting, kita semua happy bersama keluarga tersayang...
Betul tak?
Betul Cikgu.....
* Sila angkat tangan lurus-lurus...*
Pandaaaiii.....

Saya nak tanya, ada tak di antara kita tak suka berkawan?
Sapa tahu, orang yang tak suka berkawan dipanggil apa?
*jawab sendiri *....

Saya rasa kita semua suka hidup dikelilingi kawan dan sahabat.
Gurau senda, happy happy..
Sahabat dan kawan ada di mana mana sekarang.
Termasuk di alam siber.
Sahabat yang berhubung dengan kita di FB, blog, Ym dan macam macam adalah....
Ada kawan di alam siber yang boleh menjadi mesra, baik dan boleh ber-kau aku dah, sama mesra macam di alam nyata.

Hakikatnya, walau pun ada yang belum berjumpa dengan sahabat maya, tapi mesranya macam kita selalu berjumpa.
Kadang-kadang, kalau tengok di bloglist, kalau kawan maya kita tu tak update entri, mesti kita tertanya-tanya...pesal laaa dia ni tak update update, sakit ke? bz ke?bersalin ke...?
Betul takkkk?????
Angkat tangan lurus lurusssss....

Sebenarnya hari ini saya tunjuk.. (nak menunjuk la tuuu....)
yang saya dapat kiriman cenderahati dari sahabat blogger....adik NORA
Tu yang saya kata, berkawan walau hanya tercipta di alam siber, mesranya macam kita selalu jumpa...
Terima kasihlahhhhh dik Nora- buat syusyah syusyaaahhh jerr...

Akak shuke....berebut ngan anak ni....
Bila saya cakap, "ini kawan blogging ibu yang kasi...tak boleh.."
Dia jawab.."Ok, adik nak blog juga..."
"Haishhh...adik baru darjah tiga, tak boleh lagi..."
"Bila adik boleh ada blog?"
"Bila dah boleh berblog...."

cantikkan? cute miuttt sangat.....tq NORA...
Saya ada ramai kawan blogger yang baik, ramah dan sangat mesra,walaupun saya ni tak femes amous...
Kepada yang sudi berkawan, beramah mesra, yang sudi datang membaca, tak kiralah, silent reader ke, tegur di SB ke, atau rajin beri komen ke...( yg ni suka amat..) ai lab u all....terima kasih kerana sudi berkawan dengan saya...hargainya sesangat...

Ok friends...nak g wat cekodok bilis lagi..taruh kucai ngan toge...suke?

20 dah buat karangan gred A:

kasihredha said...

Akak rasa bertuah kenal dgn cikgu..walaupun di blog saja..
memberi semangat & sokongan dikala kesusahan.
Thanks my dear sis

Cikgu Nurin said...

Apalah sangat kak..setakat itu yg mampu saya tolong...di samping doa..apa guna kawan kan...?Hari ni hari akak, hari saya tak tak apa pula, kita tak tau sedetik ke hadapan apa akan jadi pada kita...

kalu nak jumpa boleh jer...kita dekat jer ni...nanti satu hari nak jumpa akak.

GreenJade said...

somelnye..mmg rasa tharu bile dpt tanda ingatan gitu kans..?

g0m0k9enDek said...

yer.. yer... nih kita dtg punch card nihhh... hehehehe

Cikgu Nurin said...

Greenjade; tu laa...rasa macam dok kat awang awangan..ha ha ha...

Cikgu Nurin said...

Gomok...cayanggg Gomok...

Sephi Sephia said...

Setuju.
Kadang kala, orang yang tak pernah kita jumpa tu seolah sudah dikenali bertahun-tahun lamanya.

Cikgu Nurin said...

Sephi Sephia; kalau dia post entri sedeh, kitapun ikut rasa sedih kan?

suri solehah said...

salam cikgu..betulkan..kadang tu walau kenal hanya kat maya tapi dah rasa mesra sangat..muga ukhwah di maya dibawa kat realiti pulak..

Cikgu Nurin said...

Suri; insyaallah..tu antara tujuan kita berblog, supaya dpat menjalin ukhwah sesama kita, insyaallah, mungkin satu hari nanti kita dapat berjumpa di alam nyata...:)))

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis..cekodok ada lg tak?nak sikit?

CIK TOM said...

cik tom pun suka kawan dgn akak...best!!

Cikgu Nurin said...

Miza:ada...ada bekas jer..hik hik hik...

Cikgu Nurin said...

Tom..:eeii..malu ni..blushing...akak pun suka kawan Tom, sebab Tom la blog akak idup balik....kalu tak hu huuuu...

nba-Nur said...

Salam.. Kak Iza, Nur ada sedang bercuti di kg.. Akak ni memang prihatin. Baru berapa hari tak update entri dah bertanya khabar.. Walaupun belum pernah berjumpa, tapi kita macam dah lama kenal... :)

ipul said...

selamat siang cikgu Nurdin, selamat siang sahabat sekalian,
salam cinta secinta-cintanya dari Jakarta Indonesia

Cikgu Nurin said...

Nur...suka kalau Nur rasa boleh berkawan dengan akak...tq.....:) balik nanti update tau...

Cikgu Nurin said...

Ipul:...Cikgu Nurin dong....:)))
salam kenal ya....

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

salam kak....
maaf lambat singgah...
sangat sibuk minggu ni...
berperang dengan jiwa sendiri pun ye juga... hahaha

entry kat blog sndr pun dah lama tak update..

terharunya akak buat entry ni...siap ada nama Nora... [bangga..bangga...] hehehehe...
hadiah tak seberapa kak....
semoga kita terus bersahabat...
terima kasih akak sudi bersahabat dengan saya...

luv u juga la... ^_^

Cikgu Nurin said...

Nora : Yea...akak harap pun begitu juga....kekal bersahabat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...