Hishhh...nak mula mop dari sudut mana ni ...
Pemalas betul tuan blog ni...
Debu dah tebal 18 inci baru nak suruh mop......

Yea..yea...ada sape-sape rindukan saya...?
TADAAA.........
Ke mane kome yongggg...
Cer citer...

Teman ader..tak ke mane-mane..
Alkisahnya...minggu ini adalah ya amat amat sibuk teman ni...
Ngalahkan ahli koporat...

Mula Isnin lepas, lepas sekolah, urus Cik Bab lebih kurang..( tengok tu, lebih kurang je urus anak? hish...)
Berkejar semula ke sekolah.  Latih bebudak tu badminton untuk MSSM...

Saya tak lah pandai main Badminton ni...
Cuma WAKIL MAKTAB je dulu-dulu... ( unsur riak sikit...hi hi)
Sijil tak der la besar mana...
Cuma ada lah sikittt...cop mohor pengiktirafan BAM tu.... ( unsur riak lagi...sikiiittt jerr..)

Dah, bila Udah masuk umur cenggini, bila main terlebih sikit, mula laa..tergeliat kaki la, lenguh pinggang la, sakit gigi la...( ada ke sakit gigi kena mengena dengan main badminton...?)

(ateeee...suruh cekgu yang memuda...nolakkkk...)
Bila tiba malam jer, lepas Maghrib, dah tak boleh bukak mata.
Nak ngaji quraan pun, usah kata lima baris, lima huruf pun dah terhangguk-hangguk..
Teruk betulll...

Lepas tu, sibuk ngejar assingment yang dah nak expired tarikhnya tu...
(  dah tetua baru nak belajar....)
Minggu ni juga kena siapkan soalan exam Fasa Satu...( dah settle dah..alhamdulillah...)
Itu ini, begitu begini..semua nak cepat.... ( bagi arahan lambat..ingat suis lampu? petik je,nyala?)
*pap* tampo mulut sendiri..hisshhh celupar...hi hi hi....


Saya memang sangat sangat rindukan kawan-kawan semua...
Dok teringat-ingat jer..apa  kabo la kawan-kawan saya ..
Rindu rupanya ye, walau pun tak pernah kudengar suaramu dan tak pernah kutatap wajahmu...*cewahhh*
Walau kita kenal sekadar di blog...

Bila bukak je blog ni...wahhh...terharu saya..
Ramai kawan-kawan yang bertanya khabar....
Ishhhh...ni yang buat saya nak melekat nii......

Bila nampak nama kawan-kawan yang datang,
Rasa macam nak cium-cium skrin laptop ni...
( allaaa..biasa le..jumpa kenkawan, kan kita cup cup pipi kiri kanan kan?)

OOOOOOPPPPSSS pompuan sahaja ye....
Kawan lelaki... jeling sikit jer..( ^ _ * )....

Malam semalam, saya bercita-cita lepas study sikit, saya nak BW.
Saya ajak Cik Bab study sama ( asik tengok TV jer dia..)
Saja nak bagi semangat kat dia.
"Adik ni janganla asyik dengan TV je, nak exam dah ni, tengok Ibu, dah tua tua pun Ibu belajar tau?" ( pssttt...tang ayat *tua-tua* tu, baca pelan-pelan tau....)
"Okla, Oklaaa...jom.." suara lembeekkk je...

Study punya study punya study.......
Sayuuuppp je saya dengar suara Cik Bab...
"Ibu, Ibu, banguuunnn... kata nak study...? nape Ibu tido..?"Saya tak terjawab, penat bebeno + ngantuk... ( baru pukul 9 lebih...)

"Bangunla bu...baca buku tu..."
"Ibu tu, kalau BLOG...dua tiga jam pun tak pe, bukak buku je, dua tiga minit dah tido..."
Saya segera bangun,  termamai-mamai *haishh budak ni..., tak boleh tengok mak dia senang*

"Ibu bukan tidur laa..."
"Dah tu,mata pejam?"
"Ibu pejam sebab MENGHAFAL...!"
"Eemmhhh..ye lah tuuu...!!!!"

Ha..tu la dia, bila surirumah, kita, student pun kita, pekerja pun kita..macam-macam kita lah.  Rasa macam tak cukup 24jam tu, campur penat,campur terkejar-kejar....

p/s: Ayat Cik Bab : Ibu tu, kalau BLOG...dua tiga jam  pun tak pe, bukak buku je, dua tiga minit dah tido..." adalah transformasi dari ayat mak dia yang dok membebel bila dia tengok TV, cuma dia tukar je TV tu ke BLOG...

p/s lagi : esok Sabtu, ada program sekolah sehingga tengah hari. Ahad, Kuliah. HABIS SEMINGGU *titik*takmo cakap apa-apa....WWAAAAA!!!!!!!nangis ni......!!!!!

14 dah buat karangan gred A:

kasihredha said...

akhirnya cikgu muncul juga
winduuu oooo

Kakzakie said...

Assalamu'alaikum cikgu,

Kalau rumah kakak memang dah biasa berdebu cikgu. Ala... tak kisah kakak. Bila ada idea baru buka dan buat. Tak mahu paksa diri takut darah tinggi nanti. Heh... jauhkahlah....

kakcik said...

Itule ghopenye kita oghang pompuan ni... memacam keghoje nak kena buat (tapi masih juga sempat berblog..kan..kan..kannn). Hehehe..moh kita tepuk tangan sesama..kita memang wanita hebat! :)

sarah-najwan said...

agak berdebu gak..
saya pom sbuk dgn hoki zon timur..jd lak AJK buletin..huhu

anak lak xsihat..stress gak ni..
cara nk kureng stress..layan blog.wahhaha

Zaitun said...

Kak Zai ni suri rumah sepenuh masa tapi sibuk memanjang...

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

salam...
singgah sini kak...
patut cari akak tak jumpa..hari tu...hehehe
ceh~ mcm la cari hari2 kan??

hihihi...samalah kita kak...
lepas isyak je..mata dah tak boleh nk buka..

kelihatannya malam ni mcm dapat bertahan sikit sebab tadi kakak belanja minum mocca big apple..hihihi

abgreds said...

ek ele...kena birus ko la ni..blog haku pun dah sawang2...
setuju dengan kakzie...jangan paksa2 kang tak leh wat keja...

Citarasa Rinduan said...

selamat malam cikgu nurin..
patulah tak nampak beberapa hari..

em......esok ada clas...alahai..kesiannya..
tak apa..pentingkan y utama eik

GreenJade said...

owh adooo upenye..igt ke udah tekuar dr orbit mesia uhuhuhu

hahaha best arrr teknik menghapal tuh..nk b'guru gak ler..'pedas' ayat pasif itu kans..?hik hik hik

*samo lah teman nih chekgu uits..assgment melambok2 nih..hubby lak blk mesia..kompen study ke mana..maka nye sume ke mana2 lah akan pegi nye kui3*

~~su manje~~~ said...

salam....
ziarah pagi kakcik
~~su manje
jemput singgah blog poem su ek...
thanks
Jemput singgah

g0m0k9enDek said...

cer suh cikgu gom okpendek! kompom i berlari2 manja dtg ! haaa... kita suka men badminton.. rugi cekgu2 muda akak..... hahahah!

zul permatang badak said...

...sibuk sibuk pun cikgu masih sempat menulis diblog..........itu tandanya waktu terluang masih berpihak....

Ati Masrif said...

ala..la...
ciannya dia tu..
patut sunyi senyap saja..

semua dia buat tu..
superwoman lah cikgu nurin ni..
^_____^

Jom baca: NORSYAHMI DANIEL

Rashid said...

ibu pejam mata menghafal .. haha!!

ayat comel tu.. tapi rasanya dah terbang tinggi-tinggi.. kan kan ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...