Salam petang semua....
Cuaca panas terik sekarang ni ye?
Jadi, nak keluar jalan jalan tak selesa sangatkan dalam keadaan cuaca macam ni...
Apa kata meh baca ceita ini...
Sekadaar penyendal gusi...
Bukan cerita saya....tapi,ambil di sini... 

Ok..callo betey...

Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.



kadi tanye kat pompuan tu... .
"kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

pompuan tu jawab...
"saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya."

Si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .kadi pun tanye si jantan...
"hah... kamu... .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"


"tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas saya 'tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?"


jawab kadi.."hak kamu le.."


jantan tu kata lak.. "hah... sama le kes ni pun. Kan tuan... kan... kan "


woishh...dahaga petang petang nih...
ada syiling...?
P/S :


1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine.


2. Jgn samakan anak anda macam air tin


3. Jgn samakan 'anu' anda cam duit syiling ... hehehehehhe "
 
p/s lagi...: saya dah bz dengan assingment....jadi cerita sekadar penyendal blog...lapang-lapang nanti, saya lawat semuaaa mere beteyyy...callo hey...

34 dah buat karangan gred A:

g0m0k9enDek said...

ntah bape sen lah rege anu dia kak.. oppsss... haha

Cikgu Nurin said...

he he he..nak akak tanye ker...?

amalhaj said...

intai2 jap pastu kluor sbb deme tengah kelahi pasei ghebot anak..... iak..isk..isk..

Cikgu Nurin said...

ghebot jer..jangan mengkome pun same nak caghi vending mesin tu...ade yg naik wheelca plak nanti...hi hi hi...

kasihredha said...

hahaha...ayoyo...samakan dengan duit syiling..mesin & air tin??..kenapa tak duit kertas mahal sikit...

Cikgu Nurin said...

kak. duit kertas renyuk renyuk...syiling keras skit...hi hi hi...

Sham said...

komfem tuan kadi tu pening 8 hari 8 malam memikiorkan kes ni...huhu...

Cikgu Nurin said...

silap silap tuan kadi resign...hi hi hi...

Cikgu Tie said...

Susah jugak rupanya jadi tok kadi yer!

Cikgu Nurin said...

tangung jawab berat...garu kepala tok kadi...

Anonymous said...

kak..kalo dilayan akak ni...mmg sy yg pengsan dulu ...sm je dgn muin ....ha ha ha
-lynn-

kakcik said...

Perbandingan yang memang tak boleh diterima. :)

Ati Masrif said...

pasai dia tak bleh beranak
terus keluaq cite vending machine yer..hahaha

kat sini petang saje mulalah nak hujan ^_^

Cikgu Nurin said...

Lynn..he he he...saja hibur hiburkan hati....

Cikgu Nurin said...

kakcik: Helah bela diri tu...

Cikgu Nurin said...

Ati: tu la...panjang akal...

Citarasa Rinduan said...

heheheeh..
gitulah kalau manusia disamakan dengan benda..

pusing2 taunya,hanya nak menang ..heheheh

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..first time ke blog ini terus folo..

komen saya perumpamaan yg digunakan sgt keji..pemikirannya sgt menjelekkan huhuhh

Cikgu Nurin said...

Ayu: ego manusia kan?

Cikgu Nurin said...

sahrom: tq sudi singgah...hmm biasa lah manusia nak melepaskan diri....

fiezah91 said...

hahaha.. ada jgk tu alasan tp alasan yg x blh pakai btl

Cikgu Nurin said...

fiezah: tq sudi singgah..biasa ler...selagi manusia tu namanye manusia...macam macam alasan keluar...

CIK TOM said...

adeh...ada jugak perumpamaan camni ek??hehehe...

p/s: sori cik tom br berkesempatan singgah sini ;)

Cikgu Nurin said...

Cik Tom....Wah...akak windu dier...sibuk sekarang ye...

tak pe..asal Tom datang...

Admin said...

ye, jgn samakn anu dengan duit syiling.. kih3 :P

Kakzakie said...

Nampak kelakar tapi otak lelaki itu pantas juga berimaginasi....

sarah-najwan said...

pandai lak si somi tu auta..hehe..

Cikgu Nurin said...

Admin; betulll,,jangan disamankan dengan apa-apa pun...

Cikgu Nurin said...

Kakzakie:imaginasi juga penting...

Cikgu Nurin said...

Sarah: semua somi suke auta taaaakk? hi hi hi...

abgreds said...

wei...kawan aku dah femes ko...
bila la nak masuk tv ni nurin...
boleh handle whi tu...
p/s : citer yang bagus banget!

Cikgu Nurin said...

Abgreds:tak muat masuk tb...haku beso......

GreenJade said...

ate pbandingan keji bebenor..x sajak le yop ekekeke

*tsengih2 kembang kempih lobang idong sejambok yong nih thn gelok le sis*

Cikgu Nurin said...

Jade: deme tu kan...kalo bab-bab ghope ni...pande je carik jalan, kan , kan..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...