Habis tu...salah cikgu kaaa?????                                 




















mai pilih, mai pilih, mai pilihhhh.....
semua seringgit jer..
HOKDOK ........menu baru...?
                                                                                    

Salah cikgu mana?
Cikgu Matematikkah?
Cikgu Bahasa Melayukah? ( Emmm..Bahasa Melayu atau Bahasa Malaysia?)


p/s: Kredit pada pensyarah saya yang sudi kongsi gambar ni. Tq En. Azizi. Student U yang ambil subjek Pengukuran Penilaian mesti banyak baca buku tulisan En. Azizi ni....popular yet very down to earth...

36 dah buat karangan gred A:

ckLah said...

Ambik pen merah dalam tas tangan cikgu...

:D

Bahasa Melayu!

Cikgu Nurin said...

He he..terima kasih cikgu...
kena ketuk ketampi tak?

kasihredha said...

bukan salah ibu mengandung
dan bukan pula salah cikgu
SALAH EJA....hihi

GreenJade said...

hahaha!! (smbil tekan2 usus tecit)

SALAH SALAH!!!

SALAH SALASILAH BAHASA NIH CHEKGU!! :))

zeqzeq said...

kereta saya masuk BLOG..gambar

Zaitun said...

Ejaan baru kot cikgu hehehe...

leyzajamil said...

gimik aje kot..
hihi xpenah la pulak sy jumpa signboard gini kat jb

Azwani Shaari said...

kalo dia dulu kelas pemulihan, salah cikgu pemulihan ka?huhuhu..

Cikgu Tie said...

Bukan,bukan salah Cikgu Tie.(Cikgu Bahasa Melayu dan Matematik)

abgreds said...

Salah encik salah. Kalau encik salah tak ada semua jadi betul belaka...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum cikgu..

tgk pic tue boleh jadi double meaning dibuatnya

Citarasa Rinduan said...

waka..waka...cikgu nurin...ayu penat senyum sorang2...

nie penjual makanan nak bagi pen merah jugak..eik, silap...nak bagi rotan panjang...


sure bahasa melayu ku C....hehehehe

Cikgu Nurin said...

Kak Kasih: Salah eja dan salah kira sekalil..

Cikgu Nurin said...

Jad: salah salasilah bahasa sebab moyang dah meninggal...

Cikgu Nurin said...

ZZ:kereta ZZ ke tu...?tapi bukan warung ZZ ye....:)

Cikgu Nurin said...

Zaitun:menu baru la tu kut..

Cikgu Nurin said...

Ieyza: gimik yang mengelirukan...kan kena jawab byk kali kalau orang tanya, yang mana satu harga seringgit nih?

Cikgu Nurin said...

Wani:kalau cikgu pemulihan dia macam tu...kena duduk Sarawak lagi lama-lama..wakaka.....

Cikgu Nurin said...

Cikgu Tie: ni kat sekolah lain...

Cikgu Nurin said...

Abgreds:kita bako encik salah tu..hik hik hik..

Cikgu Nurin said...

Sahrom: ha ha ha...lagi hebat nih...baru terperasan...

Cikgu Nurin said...

Ayu: jangan buat...cikgu g chek nanti...wakaka...

ondscene said...

cikgu, jangan buat lawak sangat bole tak??!!!
tapi mungkinboleh diterima juga perkataan hokdok tu. kerana kalau diterjemah dari bahasa asal, ianya akan jadi : Anjing Panas Bakar . jawabnya, takdelah org nak beli.
Jadi, tak boleh lah nak disalahkan ejaan itu 100 peratus.

kakcik said...

HOKDOK? Doktor punya kot! hehehe...

Cikgu Nurin said...

Waaakkk suke suke...En Ondscene sudi datang...terima kasih ye En Sham...

*Ejaan satu hal, harga tu...macamana dia kira ye?*

Cikgu Nurin said...

Ha ha ha..Ka Cik..betul la kut HOK DOKtor.....

suara said...

Dia nak memelayukan / memalaysiakan bahasa kot. Ye lah... Hotdog tu kan bahasa Inggeris. :D

kakchik@ella said...

bahasa daerah tu. hihihi ..

ondscene said...

sebenarnya cikgu, yg harga tu pun betul jugak kot, sebab mungkin yang 5 batng RM1 tu, adalah dipotong 5 dari yg RM1 tu.
sepatutnya, harga tu juga mesti letakkan berapa panjang hokdok tu...

Ati Masrif said...

agaknya ...

resepi baru kot...hahaha

Cikgu Nurin said...

Suara:Sempena Buloan Bahasa yeaa...:)

Cikgu Nurin said...

kakChik: mesti dah tau kat mana ada jual HOKDOK tu kan?

Cikgu Nurin said...

En Ondscene; Bijak,bijak....dia masukkan bahagai sekali ye..? he he..

Cikgu Nurin said...

Ati: nanti kita cuba...

nba-Nur said...

Hmm.. macam2.. :)

Cikgu Nurin said...

Nur:main taramm jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...