Masih hujan dari semalam..
Mood sejuk..
My Sivaji The Boss dah bertolak ke Melaka awal awal pagi.
Jadi, sarapan sesimple mungkin....
Entri makan lagi?
Tak apalah...kongsi idea.

Sebelum itu, nak mohon maaf sesangat kepada tuan punya resepi ni - aaikkk...cilok resepi aku nihhh..-Sebabnya, saya tak ingat dari mana saya dapat resepi ini.
Betul-betul tak ingat.
Sebab resepinya super duper simple.
Jadi saya ingat dalam kepala je...

Maaf ye, kepada tuan punya resepi.
Kalau anda terbaca entri ini, tolong tinggalkan link di entri ini atau di SB. Insyaallah nanti saya akan highlightkan.

Ok..moh projek...
Karipap Roti

Puan puan hanya perlukan....
Beberapa keping roti - jenama terpulang kepada keselesaan anda
Inti - sebarang, inti sardin ke , tuna ke dan saya guna inti sambal tumis ikan bilis,lebih nasi lemak semalam..haha..belum basi laaa...
Penggelek
Chopping board
Tepung gandum, bancuh dengan sedikit air, buat gam...

OK..kekdahnya puan-puan....

roti harus digelek senipis mungkin - the leper the better- tak makan minyak...

taruk inti atas...inti sambal tumis nasi lemak semalam...
 then, sapu tepinya dengan gam tepung gandum

tekan ngan garfu...nampak molek sket..ada pattern...

goreng minyak sederhana panas...

angkat...tadaaaa...

p/s : kulit roti saya tak buang, tak nak membazir...boleh jugak kalau puan puan nak buang, nanti kulitnya boleh buat projek puding roti...
Lagi satu...tak yah guna breadcrumb bagai..goreng terus jer...kan saya kata simple?

8 dah buat karangan gred A:

sarah-najwan said...

la..mmg mudah sgt2..
seme ni nak kita berkehendak je kan..

bole try sb seme bahan ada tu..tinggal saya ni: malas atau rajin..hehe

**bekpes da msk mee goreng..

Cikgu Nurin said...

mee goreng pun sodaaappp...

karipap ni wat minum petang pun jalan gak...

kasihredha said...

wah simple dan sedap...tq share resepi...InsyaAllah akan buat kalau free

Cikgu Nurin said...

Cubalahh...10 minit jer..dah boleh ngaappp...

GreenJade said...

veri de easy yea..tenkiu tenkiu sis..mmg x rugi try :)

Cikgu Nurin said...

Greenjade: resepi ujan niii...pejam mata pun boleh buat....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, very2 simple...suka sangat.

Cikgu Nurin said...

Buat tau....sekali hadap 3 4 keping jalan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...